24 uur per dag activiteittracking met de TomTom Spark

Frans Pauwels, co-founder van TomTom, heeft zojuist tijdens de IFA 2015 de TomTom Spark onthuld. Dit is de vierde generatie fitnesstracker van het bedrijf en deze keer focust het zich voornamelijk op muziek.

Uit onderzoek van TomTom blijkt dat alle soorten sporters profiteren van muziek tijdens een workout. Met de Spark van TomTom hoef je geen smartphone meer mee te nemen: je kunt op de smartwatch makkelijk muziek opslaan. Het slimme horloge biedt ondersteuning voor iTunes- en Windows Media Player-playlists, tijdens de aankondiging werd er niets losgelaten over ondersteuning voor Spotify of Apple Music.

TomTom Spark-purple LR

Maar naast dat de Spark sportactiviteit bijhoudt, meet het ook allerlei aspecten tijdens  de rest van de dag. Zo houdt hij bij hoeveel calorieën je verbrandt, stappen je zet en geeft het een beeld over hoe je slaapt. Daarnaast zijn sommige versies ook uitgerust met een hartslagmeter. De prijs tussen de 150 en 250 euro liggen, afhankelijk van de versie.

TomTom Spark2

De bandjes van de Spark zijn makkelijk te vervangen door andere, kleurrijke, alternatieven. TomTom werkt samen met de Ministry of Sound, zodat je gelijk naar muziek kunt luisteren als je de Spark in huis haalt. De smartwatch heeft geen ondersteuning voor bedraadde koptelefoons en werkt uitsluitend met bluetoothsets.

Ook heeft de Spark geen touchscreen of ondersteuning voor notificaties, er zit een grote knop onder het scherm waarmee het apparaat bestuurd kan worden. TomTom heeft daarnaast een voice-coach toegevoegd: die naar eigenzeggen het beste resultaat naar boven moet halen.