3D-echo: Maak een 3D-print van je ongeboren kind

Voor aanstaande ouders die niet kunnen wachten om te zien hoe hun kleine spruit er uit gaat zien is er al een tijdlang de zogenaamde 3D-echo. In tegenstelling tot bij een normale echo, waar je vooral zwart-witte contouren ziet, kun je bij een 3D-echo een aardig beeld krijgen hoe bijvoorbeeld het gezichtje van je baby er uit gaat zien. Leuk om te hebben op een DVDtje. Maar wat nou als je het gezicht van je kind al voor zijn geboorte zou kunnen aanraken?

Precies dat is mogelijk dankzij de Baby:Boo van Wolfprint 3D. Het systeem maakt namelijk gelijk een 3D-print van je 3D-echo, zodat je het gezicht van je ongeboren zoon of dochter al kunt zien, aanraken en inlijsten uiteraard. Het idee komt van jonge moeder Katie Kermode, die zelf inmiddels twee kinderen heeft. Voordat die geboren werden maakte Kermode twee miskramen mee, waardoor haar volgende zwangerschappen een erg onzekere tijd vormden.

Screen Shot 2015-09-02 at 15.52.34

Screen Shot 2015-09-02 at 15.52.43

“Het is dan simpelweg onmogelijk om 12 weken, laat staan 40 te wachten om te zien of alles goed is met je kind en hoe hij of zij er uit ziet. Natuurlijk zijn er de reguliere checks bij je verloskundige, maar in mijn geval wilde ik graag wat extra betalen voor een pretecho. Toen kwam ik op het idee voor Baby:Boo”

Terwijl een DVD van je pretecho doorgaans in de kast beland, kun je de 3D-print inlijsten en ophangen. De mogelijkheid bestaat om er later ook een foto van je kind aan toe te voegen als blijvende herinnering aan je zwangerschap.

Een pretecho vind doorgaans plaats tussen de 20 en 30 weken van de zwangerschap, je babytje is dan nog erg klein maar al ontwikkeld genoeg om een goed beeld van zijn of haar gezichtje te krijgen. In Nederland en België kun je op dit moment al op diverse locaties een 3D-print van je 3D-echo laten maken, onder meer in Oudenbosch, Leeuwarden, Emmen en Barendrecht. Alle adressen van meewerkende pretecho praktijken vind je op de website van Wolfprint3D.