40 procent van de ouders voelt zich schuldig over tabletgebruik kinderen

Vier op de tien ouders zegt zich schuldig te voelen over het tabletgebruik van hun kinderen. Dat blijkt uit een onderzoek van Mediawijzer.net (pdf) over het mediagebruik door kinderen tussen de 0 en 6 jaar.

37 procent van de ouders zegt het juist handig te vinden om kinderen bezig te houden door hen achter een scherm te zetten. Als je je kind voor een scherm zet om het zoet te houden, is dat een moment van rust voor jezelf, zegt 48 procent van de ouders.

Gemiddeld kijken kinderen tussen de 0 en 6 jaar anderhalf uur per dag naar een televisiescherm. Dat gebeurt meestal rond het avondeten. Maar 23 procent van de ouders zegt hun kinderen ook vlak voor bedtijd nog media te laten gebruiken.

TV op je slaapkamer

In de slaapkamer kan er ook nog gebruik worden gemaakt van media. In grote steden heeft een op de zes kinderen namelijk een televisie op de kamer. In de slaapkamer van kleine kinderen gaat het met name om papieren media. Denk bijvoorbeeld aan boekjes (85 procent) en tijdschriften en strips (67 procent). De muziekspeler komt van de media-apparaten het meest voor (38 procent).