418.000 Amerikanen melden zich dankzij Snapchat aan om te gaan stemmen

Snapchat Discover

In de Verenigde Staten komen er opnieuw verkiezingen aan. Op 6 november mag er daar gestemd worden voor het Congres. Probleem is echter dat je je daar aan moet melden om te stemmen, en lang niet iedereen doet dat. Maar dankzij Snapchat zijn er 418.000 nieuwe stemmers bijgekomen, meldt The New York Times.

Al die nieuwe stemmers kwamen er in slechts twee weken bij. Het sociale medium moedigde mensen van 18 jaar en ouder namelijk aan om zich te registreren om te gaan stemmen, door een knop daarover toe te voegen aan de profielpagina. Ook stuurde het bedrijf videoberichten naar deze gebruikers met eenzelfde soort bericht.

Vervolgens werden de gebruikers doorgestuurd naar een onpartijdige website waar ze zich kunnen registreren. Nadat ze een paar vragen hadden beantwoordt over of ze wel stemgerechtigd zijn, werden ze doorgestuurd naar de betreffende staat om zich officieel te registreren.

Swing states

De meeste mensen die zich via Snapchat registreerden, kwamen uit Texas, Florida, Georgia en Ohio. Vooral in Florida en Ohio kan dat veel uitmaken, aangezien dat zogenaamde “swing states” zijn. In de meeste staten is vooraf al wel duidelijk of zij vooral op Republikeinen of Democraten stemmen. In de swing states is dat echter niet zo, en daar is het vaak een spannende race.

Hoeveel jongeren er uiteindelijk op komen dagen voor de verkiezingen. In 2014 stemde slechts 17,1 procent van de mensen tussen de 18 en 24 jaar op dezelfde verkiezing. Of Snapchat en andere sociale media het nu voor elkaar krijgen om dat aantal te laten stijgen, is dus nog maar de vraag.