SoundCloud-gebruikers kunnen nu linkjes delen in Instagram Stories

Soundcloud

SoundCloud-gebruikers kunnen vanaf nu hun ontdekkingen op het platform direct delen op Instagram Stories. Dat meldt het muziekstreamingplatform in een blogbericht. Het is namelijk mogelijk om een link naar een nummer te delen in de Stories.

Helaas voor ons is het dan weer niet mogelijk om een nummer ook direct in de Story te beluisteren. Er wordt namelijk een sticker aan je verhaal toegevoegd, waar anderen op kunnen klikken. Vervolgens moeten ze eerst naar de app van SoundCloud om het nummer daadwerkelijk te beluisteren.

Toch kan het wel handig zijn voor mensen die graag muziek delen en artiesten die hun nieuwe nummers willen promoten. Een screenshot maken is immers niet meer nodig, en anderen hoeven niet eerst op het muziekplatform te gaan zoeken naar een nummer.

Functie gebruiken

Om de functie te gebruiken ga je naar de SoundCloud-app en zoek je een nummer dat je wilt delen. Vervolgens klik je op het deelicoontje onderin je scherm. Klik op Instagram of op “Deel met Instagram Stories”. Vervolgens kun je de link direct met al je volgers delen.

Eerder was het overigens al mogelijk om ook nummers vanuit Spotify te delen in je Instagram Stories.