Leap Motion maakt tracking van handgebaren voor VR mogelijk

Leap Motion, die eerder een sensorkastje maakte waarmee handgebaren in de ruimte kunnen worden geregistreerd, gaat zijn techniek nu in VR-brillen stoppen. Het bedrijf heeft Orion ontwikkeld: een sensor die fabrikanten van virtual reality-brillen kunnen inbouwen. De bedoeling is dat de techniek een controller vervangt en dat je bijvoorbeeld een voorwerp in VR kunt vastpakken met je handen.

Naast de bewegingssensor die direct in een VR-bril kan worden gebouwd, heeft Leap Motion met Orion ook zijn software verbeterd: het tracken van handgebaren heeft een snellere reactiesnelheid en de software kan handen beter herkennen en op grotere afstand bewegingen volgen.

In een video demonstreert het bedrijf Orion op een Oculus DK2 met Blocks, waar je kubussen en andere vormen kunt creëren en ermee kunt spelen. In de video is te zien dat het werkt met een interface opent door je handpalm omhoog te draaien en vervolgens op een vorm te tappen.

Deze toevoeging is een belangrijke ontwikkeling van immersive virtual reality, waarbij de gebruiker echt aanwezig is in de omgeving en daarmee kan interacteren. Oculus en HTC maakten tot nu toe namelijk gebruik van een controller die in samenwerking met de bril, respectievelijk de Rift en de Vive, werkt.