5 Days of Christmas op Numrush: Retweet en win een Arduino Starter Kit!

De derde dag alweer van onze 5 dagen Kerst op Numrush. Wie in 2013 meewil in de golf van makers, hackers en DIY’ers moet vandaag zeker op het puntje van de stoel zitten, want in samenwerking met iPrototype geven we een te gekke Arduino Starter Kit weg!

In onze Gift Guide omschreven we Arduino de afgelopen maand al een beetje als “Lego++”, nieuwerwets knutselen met soms ouderwetse hardware zoals LEDjes, weerstandjes en schakelaars. Arduino is een musthave DIY knutselpakket voor mensen die graag met electronica en gadgets knutselen.

Arduino bestaat uit een combinatie van input, output en controllers: een mini-moederbordje met een aantal input kanalen die je kunt aanspreken middels allerhande uitbreiding. Schakelaars, bewegingssensoren, RFID, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het aan de controller koppelen. Middels een toegankelijke programmeeromgeving kun je vervolgens allerhande logica aan je knutselwerk meegeven.

Het begint met de juiste hardware. In dit geval zijn diverse starter kits op de markt om je op weg te helpen. Zoals deze bijvoorbeeld, een zeer complete basis set (met zelfs wat fijne extra’s voor je volgende stappen) en ook nog eens voorzien van het boek “Getting Started with Arduino“, van de makers van Make: magazine.

Vandaag maak je met 5 Days of Christmas op Numrush kans op deze te gekke starterskit van iPrototype t.w.v. € 69,95. Wat je moet doen? Deze post retweeten vóór 16.00 vanmiddag, en natuurlijk@numrush volgen op Twitter zodat we je na afloop kunnen contacten!