Al 64.000 reserveringen voor eerste auto Tesla-concurrent Faraday Future

Autofabrikant Faraday Future heeft in de eerste 36 uur na de aankondiging van zijn eerste auto, de FF91, op CES meer dan 64.000 reserveringen gekregen. Mensen die er zeker van willen zijn dat ze de auto als één van de eerste krijgen, kunnen een aanbetaling van 5000 dollar doen. De fabrikant zegt echter niet hoeveel mensen dat hebben gedaan.

De kans is groot dat de meeste mensen een gratis reservering hebben gedaan omdat ze wel interesse hebben, maar dat ze de auto uiteindelijk misschien wel helemaal niet kopen. Mogelijk houdt ook het recente negatieve nieuws rondom Faraday Future ze tegen om nu al echt geld neer te leggen, voordat de auto op de markt komt.

Het rommelt namelijk intern en het bedrijf zou financiële problemen hebben. Dat terwijl Faraday Future dus nog niets op de markt heeft gebracht. De FF91 wordt hun eerste model en deze luxe elektrische SUV zou een concurrent moeten worden van de Tesla Model X. De productie hiervan begint echter pas in 2018 en er wordt openlijk getwijfeld of het bedrijf dat ook echt waar kan maken.

Elon Musk hoeft in ieder geval voorlopig niet wakker te liggen van Faraday Future als concurrent. Tesla heeft bijna een half miljoen reserveringen voor de Model 3, waarbij alle geïnteresseerden een aanbetaling hebben gedaan van 1000 dollar.