7-Eleven heeft al 77 bestellingen met drones afgeleverd

Terwijl de wereld keek naar Amazon die deze week voor het eerst een pakketje met een drone bezorgde, waren de Amerikaanse bedrijven 7-Eleven en Flirtey waarschijnlijk veel minder onder de indruk van de gebeurtenis. De twee hebben samen namelijk al 77 bezorgingen gedaan met drones in de staat Nevada, zo maakte Flirtey gisteren bekend.

Flirtey is een bezorgservice dat gebruikmaakt van drones en bekend werd doordat het voor Domino’s werkte in Nieuw-Zeeland en schoolboeken bezorgde in Australië. Daarnaast is het het eerste bedrijf dat van de FAA met drones mag bezorgen in bewoonde gebieden.

Tien minuten

Die bezorgingen in Nevada begonnen al in juli, maar sinds november doet het bedrijf dit ieder weekend voor 7-Eleven. Klanten plaatsen hun bestelling via een speciale app, waarop alle producten in een speciale container voor drones worden gestopt. De app vertelt het de klant als alles in de drone geladen is, wanneer deze de winkel heeft verlaten en wanneer de bestelling thuis is afgeleverd. Volgens Flirtey nemen de bezorgingen minder dan tien minuten in beslag.

Tot nu toe wordt er alleen in Nevada bezorgd, maar de twee bedrijven hopen volgend jaar ook in andere gebieden met drones te gaan werken.