9 april is de internationale Dag van het Internet of Things

Komende zaterdag vindt wereldwijd de Internet of Things dag plaats. Op meerdere plaatsen kun je naar evenementen, hackathons en open coffee-bijeenkomsten om meer te leren over het groeiende domein van het Internet of Things. Zoals we al in Rush Magazine schrijven “een volgende industriële revolutie“.

In Nederland kun je terecht op de Hogeschool Rotterdam die een tweedaags evenement houdt rondom IoT. In de Maasstad zullen diverse sprekers hun gedachten laten gaan over de gevolgen van deze ontwikkelingen voor de samenleving, klimaat en kunst. Tevens gaan zo’n honderd professionals, ontwerpers, programmeurs, hackers en innovators 24 uur lang de strijd aan in de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Het doel: het beste, meest vernieuwende concept om het klimaat in de Nederlandse steden te verbeteren.

In Washington zal een webinar rondom het thema plaatsvinden en op IoTIFY.io vindt de start plaats van een nieuw platform waarmee het mogelijk is om in je browser prototypes te maken van IoT-apparaten.
Dit is slechts een greep van de evenementen op de dag, online en offline. Voor een volledig overzicht kijk je op http://iotday.org/ of volg je de organisatie op Twitter.