ABC gaat debatten presidentsverkiezingen livestreamen op Facebook

De American Broadcasting Company (ABC) gaat drie debatten tussen presidentskandidaten Donald Trump en Hillary Clinton livestreamen via Facebook Live. Dat maakte het bedrijf gisteren bekend. Ook gaat ABC News een debat tussen vicepresidentenskandidaten live op Facebook uitzenden, schrijft The Wall Street Journal.

De livestreams zullen naast de debatten ook video’s van achter de schermen laten zien en die worden van commentaar voorzien. Kijkers hebben de mogelijkheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. ABC News gaat de reacties die op Facebook worden gepost gebruiken in zijn uitzendingen.

De eerste van de drie debatten vindt maandag 26 september plaats en duurt anderhalf uur. De tweede en derde debatten worden op 9 en 19 oktober gehouden. Het debat tussen vicepresidentskandidaten vindt plaats op 4 oktober.

Facebook Live werd eerder dit jaar door het sociale netwerk geïntroduceerd. Sindsdien is het bedrijf meerdere samenwerkingen aangegaan met mediapartijen om het livestreamen aan te jagen. Dat zorgt zo nu en dan voor de nodige kritiek, omdat Facebook blijft volhouden geen mediabedrijf, maar een technologiebedrijf te zijn. Critici zeggen dat Zuckerberg met deze uitspraken geen verantwoordelijkheid neemt voor de invloed die het sociale netwerk heeft.