Eindelijk: De zelfstrikkende sneaker van Nike is vanaf dit najaar te koop!

Pak je agenda en omcirkel 28 november. Boek vervolgens een vlucht naar New York. Nike start namelijk om 28 november met de verkoop van de Nike HyperAdapt 1.0. Dat is de zelfstrikkende sneaker die we dit voorjaar te zien kregen. Hij zal in eerste instantie enkel in de VS worden verkocht op een beperkt aantal locaties. Of hij ooit naar Nederland komt is afwachten, dus geeky sneakerfans kunnen beter een vakantie naar de VS plannen.

Echt zelfstrikkend is de Nike HyperAdapt trouwens niet. In plaats daarvan gaat de technologie in de schoen veel verder dan dat. Zodra je hem aandoet, trekt de schoen zich strak om je voet. Dat systeem wordt geactiveerd via een sensor in de hak. Via knoppen aan de zijkant van de schoen kun je nog instellen dat de schoen iets strakker of juist losser zit. Zo kun je op je werk lekker ruim in je schoen zitten, terwijl ze strak je voet omsluiten als je op straat loopt.

Om de schoenen helemaal af te maken zitten er LEDjes in. Je hoeft echter niet bang te zijn dat je verandert in een wandelende disco. De lichtjes zijn bedoeld om aan te geven dat je de schoen strakker of juist minder strak aantrekt. Daarnaast dienen ze als batterij-indicator, want -jawel- er zit een batterij in. Die kun je opladen via een draadloze oplader die je via een magneet aan de de schoen vastklikt.

Prijs Nike HyperAdapt 1.0

De redactie van Wired had de eer om langs te gaan in het lab van Nike en maakte een fantastisch artikel over de productie, waarin alle uitdagingen en designkeuzes worden besproken. Het geeft een goed beeld van hoeveel technologie er in de schoen zit, maar vooral ook hoeveel technologie er is gebruikt voor het ontwerpproces. Erg interessant!

De grote vraag is natuurlijk hoeveel de Nike HyperAdapt gaat kosten. Dat is helaas nog niet bekend… Maar doordat hij enkel in de VS te koop zal zijn, wordt het sowieso een duur grapje.

Nike HyperAdapt 1.0

Nike HyperAdapt 1.0

Nike HyperAdapt 1.0