ABN Amro start tests met betalen met Android-smartphones

Klanten van ABN Amro met een Android-smartphone kunnen gaan betalen met hun telefoon. De bank is gestart met een pilotproject, ABN Amro Wallet, waaraan maximaal 5000 mensen mee kunnen doen. Je kunt je hiervoor aanmelden via de website van ABN, als je een telefoon hebt met minimaal Android 4.4 en een ingebouwde NFC-chip. Zij installeren een speciale app en kunnen vervolgens in winkels contactloos betalen met hun telefoon in plaats van hun pinpas.

ABN Amro is de derde bank in Nederland die hiermee aan de slag gaat. Bij ING en de Rabobank kunnen klanten al betalen met hun smartphone. Hierbij heeft de Rabobank gekozen voor een oplossing waarbij gebruik wordt gemaakt van een simkaart met NFC-ondersteuning. Bij ING -en ook bij de test van ABN Amro- wordt gebruik gemaakt van de NFC-chip in smartphones. Dit maakt het een stuk toegankelijker.

ABN Amro Wallet

iPhone-gebruikers kunnen nog bij geen enkele bank in Nederland mobiel betalen. De NFC-chip van de iPhone is namelijk niet toegankelijk voor externe partijen; voor mobiel betalen moet Apple Pay worden gebruikt. Die dienst is in Nederland nog niet beschikbaar en er is ook nog geen introductiedatum bekend.