Is de luchtkwaliteit in je huis wel oké? Acer komt met een kastje dat dat voor je checkt

Acer

Als we aan Acer denken, denk je vaak eerder aan een bedrijf dat laptops en monitoren produceert. Maar het bedrijf maakt ook allerlei gadgets. Het heeft bijvoorbeeld een eigen fitnesstracker en nu komt het bedrijf met een smart-home-product die die de luchtkwaliteit in je huis meet met de naam Acer Air Monitor.

Volgens Acer spenderen mensen 90 procent van hun tijd binnen en is het belangrijk dat je informatie krijgt over wat je precies in- en uitademt. De Air Monitor meet zes verschillende soorten kwaliteiten van de lucht: temperatuur, luchtvochtigheid, het CO2-gehalte en de aanwezigheid van fijnstofdeeltjes PM 2.5 en PM10 en vluchtige organische stoffen.

Luchtfilters

De monitor bevat LED-verlichting die aangeeft wat de kwaliteit op dat moment is. Zo kun je altijd de actuele status zien zonder je telefoon te pakken en een app te moeten openen.

Je krijgt echter ook een melding op je smartphone zodra de luchtkwaliteit niet goed voor je is. De gebruiker kan dan op afstand luchtfilters aan- en uitzetten.

De Acer Air Monitor zal in het tweede kwartaal op de markt komen in ‘geselecteerde landen’. Welke dit precies zullen zijn en of Nederland daarbij zit is nog onduidelijk, net als de prijs van de luchtmonitor.