Acer komt met goedkope fitness tracker met touchscreen

Het Mobile World Congress (MWC) staat dit jaar bol van de activity trackers en smartwatches en ook Acer ontspringt niet aan de dans. Het bedrijf kondigde in Barcelona een goedkope fitness tracker met touchscreen aan, de Liquid Leap+.

Het uiterlijk van de Liquid Leap+ valt niet in de categorie ‘hoogstaand’ maar doet denken aan een simpele fitness tracker. Zo kun je met de tracker diverse basis activiteiten registreren, waaronder het aantal gezette stappen, het aantal verbrande calorieën en je slaapritme monitoren. Echter biedt de tracker je ook de mogelijkheid om push notificaties te ontvangen op de smartband.

De opvolger van de huidige Liquid Leap is uitgerust met een 1 inch touchscreen, waardoor je eenvoudig tussen de notificaties kunt ‘swipen’ en je muziek kunt beheren. Echter bevat de smartband geen knoppen, waardoor je alles via het touchscreen moet bedienen.

Daarnaast maakt de Liquid Leap+ gebruik van Bluetooth 4.0, wat de batterijduur van de tracker ten goede komt, en is de tracker water-resistent. De Liquid Leap+ zal later deze maand beschikbaar komen in Europa en is te verkrijgen in diverse kleuren. De tracker zal diverse besturingssystemen ondersteunen zoals iOS, Android en Windows Phone.

Het grote voordeel van de fitness tracker is de prijs van slechts 79 euro. Acer lijkt op basis van de prijs de concurrentie af te willen schudden, aangezien de tracker qua functionaliteiten niet bepaald uitblinkt.