Huawei lanceert Talkband B2 en de Talkband N1

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona heeft Huawei haar nieuwe generatie wearables aangekondigd. Zo komt het bedrijf met een opvolger voor de succesvolle Talkband B1, niet geheel verrassend de Talkband B2. Daarnaast lanceert het bedrijf ook een ‘earable’ namelijk de Talkband N1.

Talkband B2

De Talkband B2 is de stijlvolle opvolger van de Talkband B1. Net zoals de B1 is het bij de Talkband B2 mogelijk om stappen te tellen, het aantal verbrande calorieën bij te houden en je slaapritme te monitoren.

Echter zal de B2 zelf kunnen detecteren welke activiteit je uitvoert, bijvoorbeeld wandelen of hardlopen. Uiteraard kun je de activiteit via de bijbehorende app inzien, waardoor je een overzicht krijgt van al jouw inspanningen.

talkband b2

Daarnaast is het ook bij de Talkband B2 mogelijk om het device los te koppelen van de band en kun je de tracker vervolgens gebruiken als Bluetooth in-ear headset. Zo kun je nog steeds inkomende oproepen ontvangen en bellen via de Talkband B2. Het device beschikt over een dual-microfoon met ruisonderdrukking, waardoor je rustig kunt bellen.

Volgens het bedrijf heeft de Talkband een batterijduur van 5 dagen en een gesprekstijd van 7 uur. Om de batterijduur te ondersteunen heeft Huawei het apparaat uitgerust met een micro USB-poort, waardoor je de TalkBand B2 eenvoudig (en overal) kunt opladen.

talkband b2

Het meest opvallende aan de Talkband B2 is het stijlvolle uiterlijk. Zo komt de Talkband B2 beschikbaar in de kleuren zwart, zilver en goud en is het apparaat voorzien van een metalen behuizing. Verder kun je Talkband B2 met meerdere mobiele devices te gelijkertijd verbinden en is de band water-resistent.

De verwachting is dat de TalkBand B2 pas na de zomer in Nederland beschikbaar komt met een prijs variërend tussen de 169 en 199 euro.

Talkband N1

Naast de Talkband B2 lanceerde Huawei ook een ‘earable‘ aan, de Talkband N1. De N1 is een headset dat omgevingsgeluid onderdrukt en waarmee je jouw activiteit kunt registreren. Zo zijn de oordopjes in staat om je stappen te tellen en krijg je het aantal gezette stappen door via de headset, zodat je niet constant op de app hoeft te kijken.

Daarnaast is de N1 uitgerust met een opslagcapaciteit van 4GB en gaan de oordopjes ongeveer 7 uur mee op een volle batterij. De Talkband N1 komt net als de B2 na de zomer beschikbaar in Nederland en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren goud, metallic grijs en rose. De adviesprijs zal 119 euro bedragen.