Acer introduceert smartwatch die moet hoe lang je in de zon zit

Acer Leap Wear

Acer heeft gisteren haar nieuwste smartwatch aangekondigd: de Acer Leap Ware. Volgens het bedrijf is het een stijlvol fitness-apparaat dat je hartslag, uithoudingsvermogen en stressniveau kan meten. Daarnaast houdt het bij aan hoeveel UV-licht je bent blootgesteld. Het horloge bevat hiervoor allerlei sensoren

Acert belooft dat de Acer Leap Ware drie tot vijf dagen meegaat op een acculading. Daarnaast heeft het een kastje van 42 millimeter met bandjes van 20 millimeter. De bandjes kun je verwisselen. Op dit moment zijn er marineblauwe bandjes en lichtbruine varianten.

Het horloge is waterdicht, dus je hoeft je geen zorgen te maken over een regenbui en je kunt hem gewoon omhouden onder de douche. Daarnaast zit er een LED-lampje in die oplicht als je op een knop drukt. Deze feature kan dienen als veiligheidsfunctie als je bijvoorbeeld in het donker gaat hardlopen, maar kan je ook wat extra licht geven als je ’s nachts de sleutel in de voordeur probeert te krijgen.

Geen Android Wear

Het horloge draait niet op Android Wear van Google, maar op een eigen besturingssysteem. Wil je het apparaat dus koppelen aan je telefoon, dan moet je de Liquid Life-app gebruiken, die is er voor iOS en Android. Daarin kun je ook fitnessdoelen instellen en de strijd aangaan met vrienden. Daar moeten zij echter wel een wearable van Acer voor hebben.

De Acer Leap Ware is vanaf het derde kwartaal van dit jaar voor 139 euro te koop.