Adidas print sneaker van oceaanafval

Adidas heeft een prototype gepresenteerd van een 3D-geprinte sneaker die gemaakt is van afval uit de oceaan. Het concept werd bedacht in een samenwerking met Parley for the Oceans, een organisatie die strijdt voor het verwijderen van plastic afval uit de onze zeeën.

De bovenkant van de schoen is gemaakt van plastic uit uit de oceanen en de middenzool is 3D-geprint van recycled polyester en vissersnetten. Adidas bracht eerder dit jaar al naar voren 3D-printers te willen installeren in elke winkel voor het printen van inlegzolen.

Parley hoopt met de samenwerking hun imago een boost te geven, nu ze aanwezig zijn op de klimaattop in Parijs. Parley’s oprichter, Curill Gutsch zegt:

Het beschermen van het leven onderwater is het 14e doel van de Verenigde Naties geworden. Daarom zijn we nu in Parijs om een verandering ter weeg te brengen door het overbrengen van kennis, visies te delen, strategieën te perfectioneren, concepten te creëren en samenwerkingen op te zetten.

adidas

Adidas wil op zijn beurt met het concept laten zien hoe er nieuwe standaarden voor de industrie kunnen worden ontworpen. Volgens The Verge blijft het voorlopig bij een prototype en zijn er geen plannen om de schoen ook echt te gaan verkopen.