Adobe gaat 3D printen vanuit Photoshop ondersteunen

Goed nieuws voor gebruikers van Adobe Creative Cloud die binnenkort aan de slag willen gaan met 3D printen: Adobe maakte vandaag bekend dat 3D printing ondersteunt wordt in de eerstvolgende versie van Photoshop.

Nu de populariteit van 3D printen steeds groter wordt en steeds meer consumenten een 3D printer aanschaffen, wil Adobe het graag makkelijker maken om zelf je eigen 3D modellen te ontwerpen en realiseren. In de Photoshop update kun je straks 3D modellen die je online vindt openen om ze vervolgens te printen. Maar je kunt ook een 3D scanner aansluiten of zelf een object modelleren. Wanneer je op ‘Print’ klikt in de software, kun je het direct naar je 3D printer sturen.

Photoshop is straks compatible met alle gangbare 3D printers zoals de MakerBot Replicator en diens recent gelanceerde 3D modelling store. Ook andere 3D marktplaatsen worden ondersteund, zoals Shapeways of Sketchfab. De software ondersteunt het printen van diverse materialen en kleuren. Tot de ondersteunde bestandsformaten behoren OBJ, KMZ, STL, 3DS en Collada.