Adobe Monument Mode verwijdert automatisch die lastige toeristen van je vakantiefoto’s

Afgelopen nacht vond in de Verenigde Staten Adobe’s MAX conferentie plaats. Tijdens het event presenteerde Adobe talloze nieuwe innovaties in hun software, waarbij Monument Mode de absolute ster bleek: de nieuwe feature verwijdert automatisch toeristen uit je vakantiefoto’s!

Ontwikkelaar Sharma van Adobe demonstreerde de nieuwe toepassing live tijdens de presentatie. Zijn smartphone was uitgerust met de nieuwste Adobe software, waardoor zijn hulpjes op het podium real-time werden weggehaald uit het beeld, terwijl hij een foto probeerde te maken. Na meerdere keren afdrukken bleek Monument Mode in staat om een geheel vrijstaande foto te maken:

Het ontwijken van toeristen op je foto’s betekende voorheen dat je in de allervroegste uurtjes op locatie moest zijn óf gewoon en kei was in Photoshop en het handmatig samenvoegen van losse foto’s.  Adobe’s nieuwe software werkt echter real-time en ook nog eens op je smartphone.

Het bedrijf benadrukt echter dat het slechts gaat om een technische preview. Adobe weet nog niet of het de serie complete algoritmes – die bewegende objecten filteren van stilstaande – ook daadwerkelijk in een product zullen worden verwerkt.