Samsung benadrukt dat mobiel betaalplatform volledig veilig is

Samsung heeft in een officiële reactie laten weten dat hun mobiele betaalplatform volledig veilig is. Gisteren kwam naar buiten hackers toegang zouden hebben tot Samsung Pay na een inbraak bij partner LoopPay, maar dat zou volgens de Koreanen geen gevolgen hebben gehad.

LoopPay werd begin dit jaar door Samsung overgenomen en werkte aan de technologie achter het nieuwe mobiele betaalplatform van de Koreanen. Het bedrijf werd kort na die overname slachtoffer van een digitale inbraak, maar daarbij werd volgens Samsung geen gebruikersinformatie buit gemaakt.

Deze zomer lanceerde Samsung Pay officieel in Zuid-Korea, gevolgd door een lancering in de Verenigde Staten vorige maand.

Aparte netwerken

The New York Times stelde in een eerder artikel dat de inbraak bij LoopPay, waarbij hackers toegang kregen tot het interne netwerk op kantoor, pas in augustus werd ontdekt. Dat maakt de lanceringen in Zuid-Korea en de VS kort daarop natuurlijk extra opvallend.

Samsung laat nu weten dat er geen toegang is verkregen tot het betaalplatform en dat de hackers geen gebruikersgegevens hebben weten te vinden. Het bedrijf benadrukt dat het om twee geheel aparte netwerken gaat en dat Samsung Pay nooit in gevaar is geweest.

samsung-pay

Versleuteling

Opvallend genoeg hamert Samsung in hun verklaring vooral op gebruikersdata, maar geeft het geen direct antwoord op de stelling dat de inbraak daar helemaal niet om draaide.

In het artikel van The New York Times wordt namelijk gesuggereerd dat de hackers meer inzicht wilde verkrijgen in de gebruikte beveiligingstechnologie van Samsung Pay. De dienst werkt namelijk met een speciale antenne die in nieuwe Samsung telefoon’s wordt verwerkt.

Of er daadwerkelijk belangrijke inzichten rondom die techniek zijn buitgemaakt, blijft dus de vraag.