Nederlandse studenten maken werpraket om luchtshots te maken met je GoPro

Drie Nederlandse studenten aan de Universiteit Twente hebben hun crowdfunding doel op Kickstarter binnen! Ze verzamelden 78.000 euro om de AER, een gadget waarmee je op een leuke manier luchtshots kan nemen met je GoPro. Het is geen ingewikkelde en fragiele drone, maar een simpele raket van een soort piepschuim die je de lucht in gooit.

De AER is volgens de makers een veel goedkoper en toegankelijker alternatief voor drones. Het kleinste kind kan de AER gebruiken, want je hoeft hem alleen maar in omhoog te gooien om toffe luchtbeelden te maken. Je hoeft je geen zorgen te maken om je GoPro. Die wordt beschermd door het kunststof waarvan de AER gemaakt is.

Geen concurrentie voor drones

Het accessoire is volgens de makers overigens geen echte concurrentie voor drones. “De manier waarop je video’s maakt met AER is erg anders dan die van drones. Het gooien van AER is leuk om te doen, en motiveert je ook om actief bezig te zijn terwijl je video’s aan het opnemen bent.” zegt Pablo, mede-oprichter van de AER.

Momenteel hebben de Twentse studenten meer dan 1000 mensen die hun project steunen op Kickstarter. Voor 49 euro kan jij hen ook steunen en in pre-order de gadget bestellen.