AeroMobil: De vliegende auto is terug van nooit weggeweest

De vliegende auto maakt in 2014 een zinderende comeback! Rechts ingehaald door de zelfrijdende auto, haalt het Slowaakse AeroMobil de achterstand vliegensvlug weer in. Zij hebben hun eerste gecombineerde testrit en vlucht er reeds opzitten.

De autoindustrie leek het idee van een vliegende auto al jaren te hebben laten schieten. Het leek simpelweg geen haalbare kaart, niet qua ontwerp en niet qua kosten voor de consument.

Het Slowaakse AeroMobil bleef, samen met een kleine groepje andere bedrijven, geloof houden en lijkt het tegendeel te gaan bewijzen. Soort van.

aeromobile_1

Aan het eind van deze maand presenteert het bedrijf hun AeroMobil 3.0 op het Pioneers Festival in Oostenrijk. Zoals de naam doet vermoeden al de derde versie van de Slowaakse vliegende auto.

Helemaal overtuigen doet de AeroMobil wellicht niet. Het is bepaald geen subtiel voertuig en hoewel je over smaak kunt twisten, is het prototype ook nog niet echt ontworpen voor de consumentenmarkt.

aeromobile_2

Maar hij werkt! De AeroMobile verbergt de vleugels op de achterbank en biedt ruimte voor twee personen in de cabine. Op een volle tank (standaard!) benzine rijdt de auto zo’n 860 kilometer of vlieg je er bijna 700 kilometer mee.

Prijzen en daadwerkelijke uitrol naar de markt wordt nog niet over gesproken. Maar als je video van het vorige prototype ziet, kun je toch niet anders dan een tikkeltje enthousiast worden?