Airbnb wil meer doen dan het verhuren van appartementen en verandert in reisbureau

Airbnb wil meer doen dan alleen een platform zijn waarop kamers en appartementen voor korte periodes worden verhuurd. Het transformeert zich daarvoor in een reisbureau onder de naam Airbnb Trips.

Via deze dienst biedt het bedrijf in eerste instantie drie zaken aan: Experiences, Places en Homes. Dat laatste is natuurlijk waar we Airbnb van kennen. Experiences zijn activiteiten die toeristen kunnen ondernemen op vakantie en kunnen boeken via Airbnb. “Het kan een activiteit zijn zoals een workshop Samurai-zwaardvechten of een meerdaagse ervaring waarin je meer leert over, en rondrijdt in, klassieke auto’s”, aldus het bedrijf.

In eerste instantie zijn er 500 activiteiten te boeken in 12 verschillende steden, waaronder ook Los Angeles, Tokio, Parijs en Londen. Er werd echter ook al gestart met de voorbereidingen voor de lancering van Experiences in heel veel andere steden. Mensen in Amsterdam die een activiteit aanbieden, kunnen zich bijvoorbeeld al aanmelden voor de dienst zodat ze straks te boeken zijn via Airbnb.

Met Places probeert Airbnb tips te geven voor wat je kunt gaan zien in een stad. Er zijn onder meer digitale reisgidsen die zijn samengesteld door locals: Insider Guidebooks. Deze dienst start met zes steden, waarvan geen enkele in Europa. Daarnaast biedt het bedrijf samen met Detour audiotours aan. In eerste instantie enkel in Los Angeles, maar in maart meer steden zoals Londen en Parijs.

Reizen weer magisch maken

CEO Brian Chesky legt uit waarom het bedrijf deze stap maakt:

Tot nu toe draaide Airbnb om huizen. Vandaag lanceren we Airbnb Trips waarmee we op één plek samenvoegen waar je verblijft, wat je doet en wie je ontmoet. We willen reizen weer magisch maken door mensen weer centraal te stellen bij elke trip.

In de toekomst wil Airbnb Trips niet alleen het aanbod van Experiences en Places uitbreiden; het wil ook vliegtickets gaan verkopen. Verdere details daarover zijn nog niet bekend gemaakt.