Er even tussenuit? Airbnb zoekt iemand die een jaar lang in Siciliaans huis wil wonen

Airbnb

Ben jij wel toe aan een sabbatical en wil je dat dit jaar nog voor elkaar krijgen? Let dan even op, want misschien heeft Airbnb wel dé oplossing voor je. De online marktplaats voor het huren en verhuren van huizen is namelijk op zoek naar iemand die in deze opgeknapte, traditionele Italiaanse woning wil wonen om hier gasten te ontvangen.

Zie jij jezelf al zitten met je partner, gezin of vrienden?

Sabbatical in Sicilië

De reden waarom Airbnb aandacht besteedt aan dit ‘huis van 1 euro’? Het huis staat in Sambuca en dat dorpje heeft op dit moment te maken met een krimpende bevolking. In 2018 lanceerde het dorp de campagne ‘Een huis voor 1 euro’, om het culturele erfgoed te promoten. Maar ook om investeringen aan te moedigen en jonge mensen te trekken om het dorp weer tot leven te wekken.

De burgemeester van Sambuca, Leonardo Ciaccio, vertelt: “Het mooie van deze campagne is dat niet alleen een verlaten, traditioneel huis in het centrum van ons dorp een tweede kans krijgt. Ook degene die erin gaat wonen. We zijn op zoek naar iemand die zich wil onderdompelen in de lokale bevolking en graag deelneemt aan alle belangrijke momenten van de gemeenschap. Van druivenoogst tot olijven plukken. We kunnen niet wachten om de gekozen kandidaat te verwelkomen!”

Goed om te weten als je dit overweegt: het is de bedoeling dat je dan vanaf 30 juni 2022 voor een jaar gratis in Sambuca woont. Alle inkomsten die je krijgt uit het hosten op Airbnb, zijn voor jou.

Airbnb huis

Beeld: Airbnb

Het huis

Bij een ‘huis van 1 euro’ is het misschien moeilijk voor te stellen hoe dit er dan precies uit ziet. Maar niet getreurd, dit huis heeft een gehele make-over gekregen van een ontwerper. Het heeft de kleuren gekregen die bij de omgeving passen. Het is een typisch voorbeeld van de charmante Siciliaanse architectuur met een interieur van modern design en handgemaakte ambachtelijke elementen uit de regio.

Het huis heeft twee verdiepingen en er is dus genoeg ruimte om zelf te werken en tegelijkertijd Airbnb-gasten te ontvangen. De begane grond bestaat uit een kleine woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer. Op de eerste verdieping vind je een woonkamer, keuken, kantoor, badkamer en slaapkamer. De bovenste verdieping is extra leefruimte een slaapbank. Als je hier gaat wonen mag je uiteraard zelf een slaapkamer kiezen. De andere slaapkamer is om te verhuren.

De locatie

Iets meer weten over het dorpje waar je in terecht komt voordat je je meteen aanmeldt? Goed dan: Sambuca is een dorpje in Sicilië met ongeveer 6.000 inwoners. Je ziet hier een unieke mix van Italiaanse en Noord-Afrikaanse culturen en architectonische stijlen. Dankzij de campagne is hier een internationale gemeenschap ontstaan. Veel millennials die op zoek waren naar een rustiger leven, zijn uit de omliggende steden naar dit plattelandsdorpje getrokken.

Sicilië

Beeld: Airbnb

Zie jij het wel zitten om hier een jaar te wonen, werken en leven? Je kunt je aanmelden via de website. Vul hier het aanmeldformulier in. Goed om te weten: kandidaten moeten ouder zijn dan 18 jaar, vanaf 30 juni 2022 minimaal drie opeenvolgende maanden in Sambuca kunnen wonen en gesprekken in het Engels voeren (nog beter als je ook Italiaans spreekt).

Beeld: Airbnb