Netflix brengt nieuwe Nederlandse actiefilm uit met déze Undercover-ster

The Takeover

Het is tijd voor iets nieuws en iets Nederlands, moet Netflix gedacht hebben. Na het grote succes van Undercover, hebben Netflix en drama producent Fiction Valley de handen ineen gesloten. Samen zijn zij bezig met het maken van een nieuwe actiefilm van Nederlandse bodem: The Takeover.

Deze film gaat over ‘white hacker’ Mel, die per ongeluk een internationaal hackers netwerk platlegt en zal grotendeels in Rotterdam afspelen.

Film

De film vertelt het verhaal van ethische hacker Mel Bandison. Het is haar werk om datalekken op te sporen. Niet om hier misbruik van te maken, maar om bedrijven te helpen om deze te dichten. Als ze op een dag een hightech zelfrijdende bus een hack onschadelijk maakt, legt ze hiermee onbewust een crimineel hack netwerk plat. Samen Thomas Deen, haar onhandige blind date van de avond ervoor, slaat ze op de vlucht voor deze criminelen, maar ook voor de politie.

Cast

Holly Mae Brood kruipt in de huid van hacker Mel Bandison. Géza Weisz speelt Thomas Deen, haar partner in crime. Ook zien we Frank Lammers, Whalid Benmbarek, Susan Radder en Noortje Herlaar.

De film is geschreven door Tijs van Marle en is gebaseerd op het idee van Hans Erik Kraan. Het wordt geregisseerd door Annemarie van de Mond. De productie is in handen van Annemieke van Vliet en Femke Bennink van Fiction Valley.

Nog even geduld

Wanneer we de film precies op Netflix kunnen zien, blijft nog even onbekend. De opnames zijn in ieder geval in volle gang en naar verwachting kunnen we de film eind 2022 zien.

Beeld: Netflix