Airtame: Eindelijk een draadloze HDMI dongel

Snoeren. Het is misschien wel een van de grootste ergernissen in ons leven. Gelukkig worden er steeds meer zaken draadloos, en tot die groep behoort gelukkig binnenkort ook de HDMI kabel. Airtame is een bedrijf dat namelijk een draadloze HDMI dongel heeft uitgevonden, zodat het verbinden van je laptop of PC aan je TV of een externe monitor een piece of cake wordt.

Tijdens de CES demonstreert het team achter Airtame voor het eerst hun product aan een groot publiek. Het concept is simpel: Je plugt de dongel in de HDMI poort van de externe monitor die je wil gebruiken, bijvoorbeeld een TV scherm of beamer. Via je laptop zoek je vervolgens naar het Wifi netwerk dat de dongel nu op dat apparaat heeft aangemaakt. Verbind met het netwerk met je laptop of PC en kies de output monitor waarop je je scherm wil dupliceren.

Om te bekijken of er een markt is voor hun idee lanceerde Airtame een Indiegogo campagne met als doel $160,000 dollar op te halen. Inmiddels staat de teller op bijna $500,000. Voor $89 kun jij een van de eerste bezitters van een wireless HDMI dongel zijn, en ligt de Airtame begin deze zomer bij je in de brievenbus.