Aivvy Q: slimme hoofdtelefoon weet welke muziek je wilt luisteren

Met de komst van muziekdiensten als Spotify, Deezer en Tidal wordt het aanbod van muziek steeds groter. De omvang van het aanbod maakt het voor ons praktisch onmogelijk om steeds de juiste muziek te luisteren, aangezien we het merendeel van de nummers niet eens ontdekken. Aivvy lijkt hier nu een handige oplossing voor gevonden te hebben met de slimme hoofdtelefoon Aivvy Q.

Het bedrijf heeft een nieuwe hoofdtelefoon ontwikkeld, die zichzelf aanleert wat de muzieksmaak is van de gebruiker. De Aivvy Q, die rechtstreeks te verbinden is met de cloud, is uitgerust met de ‘Music Cortex’ technologie. Deze technologie maakt het mogelijk dat de koptelefoon onthoud welke nummers en genres een gebruiker veelvuldig luistert, waarna de Aivvy Q zelfstandig gerelateerde muziek opzoekt. Het grote voordeel hiervan is dat gebruikers niet langer meer zelf op zoek hoeven te gaan om nieuwe muziek te ontdekken.

Hoe werkt de Aivvy Q?

Op het moment dat een gebruiker de hoofdtelefoon opzet, start het automatisch met het afspelen van muziek afkomstig uit een eigen muziekbibliotheek met miljoenen nummers. Speelt de headset een genre af dat je niet bevalt, dan kun je aan de oordoppen draaien om een ander genre te selecteren.

Via de headset kunnen gebruikers verder eenvoudig een nummer markeren als favoriet door eenmaal op een oordop te tikken, waarna het nummer wordt opgeslagen op de Aivvy Q. Daarnaast kunnen gebruikers switchen tussen verschillende nummers door over de oorschelp te ‘vegen’.

Doordat gebruikers voor 32 GB aan nummers kunnen opslaan, vereist de hoofdtelefoon niet per se een internetverbinding. Op het moment dat de Aivvy Q verbonden is met de cloud, zal de headset automatisch het afluistergedrag van de gebruiker bijwerken, waardoor je altijd de juiste muziek te horen krijgt.

Aangezien de headset onafhankelijk werkt, kun je niet realtime zien welk nummer je luistert. Als oplossing daarvoor heeft het bedrijf een smartphone-app ontwikkeld voor Android en iOS, waarmee je de koptelefoon kunt verbinden met je smartphone. Via de app kun je vervolgens navigeren door de muziek, waardoor je de Aivvy Q ook kunt gebruiken als normale headset.

aivvy Q

Het bedrijf heeft de Aivvy Q inmiddels gelanceerd als project op Kickstarter, waarbij het doel van 125.000 dollar als is behaald. Early birds kunnen de headset bestellen voor een prijs van 249 dollar, maar dan heb je nog geen toegang tot de muziekdienst van Aivvy. Hierdoor zul je achteraf nog een abonnement moeten nemen op de streamingdienst. Voor 299 dollar krijg je de headset en een jaar lang toegang tot de dienst. Het bedrijf verwacht de eerste exemplaren te verschepen in oktober.