Ajax en PSV strijden dit weekend tegen elkaar in FIFA17

Ziggo eSports

Een beetje Ajax- of PSV-fan kijkt graag naar wedstrijden van de clubs in het stadion of op televisie. Maar ook buiten het veld gaan Ajax en PSV de strijd aan met elkaar en daar kan iedereen aan meedoen. Op 18 december is er namelijk op initiatief van Ziggo een eSports-wedstrijd met FIFA17 tussen de twee clubs en iedereen mocht zich aanmelden.

Ajax contracteerde dit najaar als eerste een eSporter, namelijk Koen Weijland. En ook PSV heeft er inmiddels één in dienst, namelijk Romal Abdi. Grote reden hiervoor is dat ze een jonge doelgroep hopen te bereiken en meer fans kunnen betrekken bij de club.

Erik van Doesselaar, woordvoerder van Ziggo, legt tegenover Sportnext uit: “De voorrondes vinden plaats in de Koninklijke Lounge in de ArenA en de Frits Philips Lounge in het Philips Stadion. Op die manier willen we de fans echt dichter bij de clubs brengen. Het DNA van zowel Ajax als PSV zit verweven in deze competitie. Dit initiatief is vooral een fanactivatie. Ik merk al enorm veel enthousiasme bij alle partijen.”

De wedstrijd

De heren van Ajax en PSV doen in ieder geval mee aan het toernooi op 18 december, maar dan als coaches. Diverse Nederlanders hebben zich samen met een vriend(in) aangemeld voor de wedstrijd en bewijzen zich morgen in een kwalificatiewedstrijd. Wie wint mag de uiteindelijke wedstrijd spelen. Dat doen ze op de grote schermen in de Amsterdam ArenA, voor de ‘echte’ wedstrijd tussen de twee clubs begint. Zowel de kwalificatiewedstrijd als het uiteindelijke toernooi zijn te volgen via Twitch en Facebook Live.

De spelers kunnen van alles winnen, ook als ze de uiteindelijke finale niet halen. De prijzen bestaan uit kaartjes voor wedstrijden van PSV en Ajax, op verschillende momenten in het seizoen.

De actie van Ziggo zou wel eens een voorbode kunnen zijn op iets veel groters: een Eredivisie voor eSporters. Eerder dit najaar onthulden we dat Eredivisie Nederland druk bezig met de voorbereidingen voor een landelijke FIFA-competitie.