Star Wars Rogue One: Hoe acteur Allan Tudyk de rol van droid K-2SO speelt

Woensdag gaat de spin-off van Star Wars, Rogue One in première. Kijk jij ook al uit naar het nieuwe verhaal over a galaxy far far away met bijhorende aliens en droids? Ik vind het namelijk altijd heel vet om te zien hoe bizar realistisch deze wezens eruit zien, zelfs in de eerste trilogie. Maar als je bedenkt dat er ook echt mensen in die kostuums zitten die echt acteren, wordt het alleen maar beter.

De dwerg in R2-D2

Je wist het misschien nog niet maar ja, ook in R2-D2 zat een persoon van vlees en bloed om de droid te besturen. Deze rol werd vertolkt door de dwerg Kenneth Baker, die helaas eerder dit jaar overleden is.

Het verhaal gaat dat tijdens de opnames, als er een pauze was, regelmatig werd vergeten dat een mens in R2-D2 zat. Baker werd dan gewoon achtergelaten op set.

Star-Wars-R2D2-dwerg-C3PO

De reus in K-2SO?

Maar hoe zit het dan met K-2SO die we veel zullen zien in het nieuwe verhaal van Star Wars, Rogue One? Dat is namelijk een droid van zo’n 2 meter 20, die vertolkt wordt door Allan Tudyk. Deze acteur is niet klein, maar heeft ook niet echt de lichaamsbouw van de gemiddelde basketballer. Toch zit ook hij, net als de aliens die in Star Wars voorkomen, in een kostuum.

Tudyk vertelt in een interview met Wired hoe hij de rol kreeg. Hij dacht eerst enkel te worden opgebeld om wat advies te geven aan de makers van Star Wars. De acteur speelde namelijk 12 jaar geleden de rol van robot in I, Robot en had dus de nodige ervaring. Maar hij werd uiteindelijk gevraagd om auditie te doen en kreeg de rol.

Om de lange K-2SO te spelen moest Tudyk tijdens de opnames heel de tijd op een soort protheses staan om in het kostuum te passen. Hij speelt bovendien net als R2-D2 één van de hoofdrollen, dus was het zeker geen makkelijke klus. Kijk nog eens naar de trailer van Rogue One, merk jij dat de ruimtewezens en droids door mensen gespeeld worden?