Albert Heijn en NEMO laten je met spaarkaartjes robots programmeren in AR

Techie de robot Albert Heijn spaarkaartjes

Wie wilde er als kind nu niet zelf een robot programmeren? Albert Heijn en NEMO Science Museum maken dat vanaf maandag mogelijk met een nieuwe spaaractie. Met de spaaractie Tech is te gek kunnen kinderen vanaf maandag tech-plaatjes verzamelen. Met de plaatjes kunnen kinderen zelf leren programmeren.

In totaal zijn er 160 tech-plaatjes die in 4 weken te verzamelen zijn. Op de kaartjes staan interessante weetjes over technologie en wetenschap. Ook zijn er doe-plaatjes met experimenten die je zelf uit kunt voeren en Techie augmented reality plaatjes waarmee je leert programmeren.

Techie de robot Albert Heijn spaarkaartjes

Programmeren

Op de Techie-plaatjes staat Techie de Robot. Samen met de AH Tech-app kun je met deze plaatjes je eigen Techie programmeren in augmented reality. Dit doe je door codeblokken te verslepen, toe te voegen of te verwijderen. Techie wordt zo bijvoorbeeld een filmster of kan de populaire Swish Swish-move doen.

De bedoeling is dat kinderen op die manier spelenderwijs de basisprincipes van programmeren ontdekken. Ook kunnen ze een foto van zichzelf uploaden en deze op het lichaam van Techie plaatsen, waardoor ze zelf de hoofdrol spelen in augmented reality. De geprogrammeerde bewegingen kun je bovendien delen met vrienden.

Serie

De robot gaat bovendien de hoofdrol spelen in de trilogie Techie de serie op YouTube. YouTube-sterren Gio Latooy, Bibi, Hanwe Chang en Techie zelf spelen de hoofdrollen in de serie.