Algoritme verandert video’s in bewegende schilderijen

Onderzoekers van de Universiteit van Freiburg in Duitsland hebben een algoritme ontwikkeld dat de stijl van een schilderij kan toepassen op video’s (pdf). Daarmee kunnen video’s dus bijna omgetoverd worden in ware bewegende schilderijen.

Technieken om afbeeldingen in de stijl van een schilderij te veranderen zagen we al eerder voorbijkomen. Maar door een video frame voor frame aan te passen, wisten de onderzoekers een video als schilderij te maken. Dat resulteerde in eerste instantie wel in flikkerende beelden. Het eerste voorbeeld in onderstaande video laat dat goed zien met een fragment uit de film Ice Age. Door het algoritme aan te passen ontstaan veel soepelere bewegende beelden.

Je kunt nu zelf aan de slag met het algoritme van de onderzoekers, want het is te vinden op GitHub, inclusief voorbeelden en een handleiding. Onlangs maakte Google trouwens ook zijn project Magenta openbaar. Daarmee kun ook je zelf aan de slag om afbeelding met behulp van neurale netwerken om te toveren tot een kunstwerkje.