Alle acht Spider-Man-films komen tijdelijk terug in de bioscoop

Spider-Man

“With great power, comes great responsibility.” Als we dat zeggen, weet je natuurlijk direct over wie we het hebben: Spider-Man. De superheld draait ondertussen al jaren mee in de filmwereld. Al sinds de zeroes zien we de held tot leven komen in live-actionfilms met Toby Maguire in de hoofdrol, Andrew Garfield en meest recent met Tom Holland. Voor fans heeft Pathé nu wat speciaals bedacht: alle acht de films komen tijdelijk terug naar de bioscoop. Voor ware liefhebbers zijn zelfs marathons gepland.

Pathé toont de films per acteur in blok, steeds in periodes van twee of drie weken. Daardoor heb je steeds ruim de tijd om de films met jouw favoriete Spider-Man te bekijken. Bovendien draaien er steeds meerdere films tegelijkertijd, dus je kunt ook kiezen voor je favoriete film. Let wel, alleen de live-actionfilms komen terug naar de bioscoop. De animatiefilms, zoals Into the Spider-Verse, komen nu niet terug.

Het programma met alle films begint op 13 juni. Vanaf die datum verschijnen de eerste drie films in de bioscoop, waarin Toby Maguire Spider-Man speelt. Vanaf 27 juni volgen de twee films met Andrew Garfield (The Amazing Spider-Man deel één en twee). Op 11 juli volgt dan het laatste blok, met de drie films met Tom Holland in de hoofdrol.

Opvallend is wel dat de films – die ondertussen niet zo nieuw meer zijn – niet altijd verschijnen zoals we gewend zijn. Zo zie je de films met Andrew Garfield en Tom Holland alleen in 2D, niet in 3D. De films met Toby Maguire, die alweer uit de 00’s komen, zijn dan weer niet ondertiteld.

Spider-Man marathons!

Niet alleen verschijnen de films terug in de bioscoop, je kunt ook ware marathons houden. Pathé heeft namelijk een aantal dagen waarop je de films per acteur in één keer achter elkaar kunt zien. Op 16 en 23 juni zie je een marathon met de drie Toby Maguire-films. Op 29 en 30 juni en 6 en 7 juli kun je beide films met Andrew Garfield achter elkaar kijken. En op 14 en 21 juli volgen marathons met de films met Tom Holland.

Alle kaartjes zijn te koop via een speciale pagina op de website van Pathé.

Beeld: Columbia Pictures