Disney gaat releaseschema van Marvel aanpassen

Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Marvel

Fans van Star Wars en Marvel hebben de afgelopen jaren kunnen genieten van talloze films en series, die ook allemaal naar Disney+ kwamen. Maar de snelheid waarmee de series en films verschijnen, gaat wat omlaag. Dat blijkt uit opmerkingen van Disney-baas Bob Iger en Marvel-baas Kevin Feige.

Marvel zit inmiddels net in zijn vijfde fase, waar al diverse projecten voor gepland staan. Denk aan het tweede seizoen van What If…? en Loki, en nieuwe series als Echo, Ironheart en Agatha: Coven of Chaos. En dan hebben we het nog niet eens over de vele films die moeten verschijnen. En ook in Phase 4 kwamen er nogal wat nieuwe films en series bij: in totaal verschenen er achttien projecten. In alleen al 2022 verschenen drie films en drie series, plus nog wat specials.

De kans bestaat dat je het allemaal niet meer bijhoudt. En dat lijkt ook Disney zich dus te realiseren. Bob Iger zei eerder in februari al dat het bedrijf beter moet worden in het cureren van zijn content, die “bijzonder duur” is, zo schrijft Hollywood Reporter nu. “We willen kwaliteit op het scherm, maar moeten ook kijken naar wat ons dat kost.”

Kevin Feige heeft tegenover Entertainment Weekly ook dergelijke opmerkingen gemaakt. “We gaan de snelheid waarop we Disney+-shows uitbrengen veranderen, zodat ze allemaal de kans krijgen om uit te blinken.” In dat interview geeft hij aan dat dit waarschijnlijk betekent dat er meer ruimte tussen de shows in komt en dat er minder shows per jaar verschijnen.

Wat betekent dit?

De vraag is natuurlijk: wat gaat dit concreet betekenen? Officiële verklaringen zijn er nog niet, maar bronnen van The Hollywood Reporter hebben al wel wat informatie. De enige twee series die sowieso dit jaar verschijnen zijn het tweede seizoen van Loki en de nieuwe serie Secret Invasion, met Samuel L. Jackson.

Maar wat gebeurt er dan met andere projecten? Series als Echo en Ironheart zijn al maanden klaar, stelt de nieuwswebsite. Maar volgens de ingewijden is de kans klein dat deze series dit jaar nog verschijnen. Daarnaast komen shows die nog in ontwikkeling zijn op een trager pad terecht. Met andere woorden: we moeten langer wachten op de nieuwe series.

Beeld: Marvel/Disney