Alle grote techbedrijven scharen zich achter klimaatakkoord Parijs

Onder andere Apple, Amazon, Facebook, Google, Microsoft en Twitter scharen zich samen met honderden Amerikaanse bedrijven achter het klimaatakkoord van Parijs.

Ze doen dit door een publieke campagne onder de noemer ‘We Are Still In‘. De start van die campagne volgt maar een paar dagen nadat president Donald Trump bevestigde dat de Verenigde Staten uit het mondiale klimaatakkoord stapt.

De deelnemers, waaronder ook investeerders, universiteiten en regelgevers uit Amerikaanse staten en steden, zeggen dat door Trump’s beslissing ’s werelds “vermogen om de meest gevaarlijke en kostbare effecten van klimaatverandering schaden”.

Het klimaatakkoord kwam in december 2015 tot stand in Parijs. Het kwam tot stand doordat ieder land zelf doelen mag stellen en mag bepalen hoe het tot die resultaten komt. Het concrete doel van het akkoord is het beperken van de opwarming van de aarde tot onder de 2 graden Celsius.

Silicon Valley tegen Trump

De campagne rond het klimaat is een laatste voorbeeld van een reeks protesten uit Silicon Valley tegen het beleid van Trump. Eerder weerden techbedrijven zich al tegen de travel ban uit moslimlanden.

Nadat Trump vorige week kenbaar maakte dat hij uit het klimaatakkoord wilde stappen volgden er al openlijke protsten van de CEO’s van Facebook, Apple, Microsoft en Google. Tesla en SpaceX-CEO Elon Musk en Robert Iger, de CEO van Disney, stapten na die beslissing uit zijn economische adviesraad.

We Are Still In werd volgens Recode gestart onder aanvoering van Micheal Bloomberg, die onder andere voormalige burgemeester is van New York.