Google weer een stap dichterbij bezorging pakketjes via drones

Goed nieuws voor Google-moederbedrijf Alphabet: het bedrijf heeft van het Witte Huis toestemming gekregen om onbemande voertuigen te testen in specifieke delen van de Verenigde Staten. Hierdoor wordt het mogelijk om bijvoorbeeld bezorgdrones in de VS uit te testen – iets waar de US National Science Foundation ook nog eens 35 miljoen dollar in belooft te investeren, meldt Bloomberg.

Bij de tests wordt nauw samengewerkt, zodat de Verenigde Staten zijn regels voor drones op zijn beurt kan aanscherpen. Het Witte Huis stelt het volgende hierover:

Verzamelde data zal worden gedeeld met overheidspartners, om toezichthouders te helpen om vragen over veiligheid en en menselijke factoren bij onbemande bezorgingen te beantwoorden.

De komende jaren zullen we steeds meer tests met onbemande bezorgdrones voorbij zien komen. In het Verenigd Koninkrijk kreeg webshop Amazon onlangs toestemming om op dezelfde manier te testen. Voor Amazon best belangrijk, want een online winkel kan veel baat hebben bij dronebezorgingen.

De Alphabet-drones zullen worden getest door Project Wing – een initiatief dat werkt aan technologie die retailers een stapje voor wil laten zijn op zijn concurrenten. Daar zouden dronebezorgingen een belangrijk onderdeel van kunnen zijn. Volgend jaar moeten de bezorgdrones al operationeel zijn, is de ambitie.