‘Alphabet overweegt Nest weer samen te voegen met Google’

Nest deurbel

Alphabet overweegt Nest, de maker van slimme apparaten voor thuis, weer samen te voegen met Google. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van anonieme ingewijden. Nest werd in 2015 juist losgekoppeld van Google om als zelfstandig bedrijf verder te gaan.

Door Nest op te laten gaan in het hardwareteam van Google – verantwoordelijk voor onder meer de Google Home – kunnen de diensten van Google makkelijker in de producten van Nest worden geïntegreerd, schrijft The Wall Street Journal. Daarmee moeten de producten van Nest beter kunnen concurreren met Amazon (van onder meer die andere slimme speaker).

Google nam Nest in 2014 over voor 3,2 miljard dollar. In augustus 2015 kondigde Google aan op te gaan in een nieuw moederbedrijf: Alphabet. De gedachte was dat allerlei projecten van Google in eigen bedrijven zelfstandig konden werken. Zo ook Nest.

‘Onlogisch’

Maar voormalig medewerkers van Nest zeggen tegen The Wall Street Journal dat de splitsing onlogisch was. Er was op veel gebieden namelijk overlap, zoals in de fabricage van de producten. Op een gegeven moment werkten Nest en Google zelfs aan bijna hetzelfde softwareproduct.

Volgens een bron van The Wall Street Journal waren enkele tientallen Nest-medewerkers vorig jaar al overgeplaatst naar Google om aan dit softwareproduct te werken. Volgens de bron is een groot deel daarvan inmiddels weer terug bij Nest. Medewerkers van Nest zeggen in de krant dat zij het afgelopen jaar al regelmatig met Google samenwerkten.