Altijd de juiste wijn bij je eten met Kuvée’s slimme wijnfles

Altijd meer willen weten over je favoriete wijnsoorten? De slimme wijnfles van Kuvée doet precies dit. Je plaatst een aluminium fles met wijn en het apparaat herkent direct welke soort het is. Op een LED-scherm zie je vervolgens allerlei informatie over de wijn, bijvoorbeeld welk eten er lekker bij is.

Kuvée’s wijnfles is ongeveer 30 centimeter hoog en is groter dan de standaard 750ml-fles. In plaats van een etiket heeft de fles een LED-scherm, waar informatie over de wijn op komt te staan. Maar de fles zelf is eigenlijk niets meer dan een soort ‘sleeve’ voor de aluminium flessen.

De aluminium ‘refills’ plaats je in de sleeve en klik je vast. Dankzij een speciaal mechanisme komt er geen lucht in de fles en blijft je wijn tot een maand vers. Daarnaast kun je een fles openen om de wijn te proeven, zonder dat je alles op hoeft te drinken voor de wijn slecht wordt.

Zodra je een aluminium wijnfles in de sleeve plaatst, herkent het systeem direct om welke wijn het gaat. Aan de voorkant zit een touchscreen, waar je op kunt lezen welke wijn het is. Daarnaast toont het scherm informatie over de wijn, bijvoorbeeld hoe deze smaakt en welk eten er goed bij past.

Al die informatie wordt van het internet gehaald via wifi. Volgens de ontwikkelaars krijg je uiteindelijk een Netflix-achtig aanbod aan suggesties over welke wijnen je misschien nog meer lekker vindt. Bovendien kun je deze vervolgens direct bestellen via het touchscreen. Een nieuwe wijn ontdekken wordt daarmee erg eenvoudig.

Kuvée’s wijnfles moet in oktober verschijnen, maar is voorlopig alleen in de Verenigde Staten beschikbaar. Wanneer en of het apparaat naar Nederland komt, is niet bekend. De fles gaat 200 dollar kosten, de aluminium flessen kosten tussen de 15 en 50 dollar.