Google werkt aan Android-camera die objecten kan herkennen

De camera op je Android-toestel wordt volgens Slashgear nog slimmer. Google zou bezig zijn met het combineren van de technologieën die gebruikt worden in de Goggles-applicatie en de standaard app voor je camera. Daarmee wordt het mogelijk gemaakt om producten en objecten ter herkennen en hier vervolgens op te zoeken.

Als we de anonieme bronnen van Slashgear mogen geloven, gaat Google meer doen dan slechts de technologie voor de visuele zoekmachine in de camera-app plaatsen. Ook komt er een intuïtieve manier om objecten te selecteren. Hierbij wordt er geen gebruik gemaakt van een algoritme of een app om objecten of tekst te herkennen in een foto, maar je kunt om het object dat je wilt selecteren heen tekenen.

Daarmee vertel je de applicatie welk object belangrijk is en kun je bovendien aangeven dat de informatie buiten je getekende lijn genegeerd mag worden. Informatie die relevant is aan het object wordt hieraan gelinkt, zodat je er meer over te weten kunt komen of het product kunt kopen.

De vernieuwde camera-applicatie is interessant voor smartphones, maar volgens Slashgear kan het ook gebruikt worden in een wearable. Dit betekent dat de feature misschien ook naar Google Glass of een onaangekondigde VR-bril komt. Smartwatches met Android Wear hebben daarentegen geen camera’s, dus daar zullen we de app niet vinden. Wanneer de vernieuwde app uit moet komen, is niet bekend.