Amazon wil pakketjes met parachutes droppen vanuit bezorgdrones

Noodpakketten droppen vanuit een vliegtuig is niets nieuws, maar pakketjes die je online bestelt droppen in je voortuin is toch wel andere koek. Amazon overweegt serieus om dit te gaan doen; het bedrijf heeft hiervoor namelijk een patent aangevraagd, meldt CNN.

Het werkt als volgt: het pakketje dat moet worden bezorgd hangt onder de bezorgdrone. Op de plek waar hij moet worden afgeleverd laat de drone hem los en valt hij daar beneden. De drone houdt in de gaten hoe hij naar beneden valt en kan door middel van het open klappen van één of meerdere parachutes de weg naar beneden bijsturen. Dit om te voorkomen dat hij verkeerd terecht komt.

amazon bezorgdrones parachutes

amazon bezorgdrones parachutes

Opvallend is dit patent wel, want er zijn nu al bezorgdrones die via een soort katrolletje een pakket aan een kabel laten zakken. Waarom zou je dan moeilijk gaan doen parachutes?

Sowieso is het niet zeker dat Amazon dit daadwerkelijk in de praktijk gaat gebruiken. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren allerlei patenten aangevraagd en sommigen zijn nog vele malen verbazingwekkender dan deze parachutes. Amazon heeft onder meer bedacht dat het drones kan laten landen op lantaarnpalen of kan bevoorraden vanuit zeppelins.