Amazon bezorgt zijn eerste pakketje met een drone

Amazon heeft zijn eerste pakketje met een drone bezorgd. De aankoop van Amazon werd op 7 december naar een klant in het Verenigd Koninkrijk gebracht en duurde minder dan 30 minuten. Die tijdsspannen is een voorwaarde die Amazon altijd aan zijn dronebezoring koppelde.

In een video van Amazon is te zien hoe de drones van een platform de lucht in gaan. Vlak daarvoor worden pakketjes door medewerkers ingepakt, waarna de drone via rails de opslaglocatie verlaat. Ze gebruiken sensoren om zelfstandig te kunnen vliegen. Om te landen, maakt de drone gebruik van een markering in het gras. Een klant van Amazon kan die markering bijvoorbeeld in zijn tuin of op het dak plaatsen. Daarna keert het apparaat terug naar het distributiecentrum.

Volgens Amazon hebben de drones een bereik van 24 kilometer en kunnen ze pakketjes van maximaal 5 pond (bijna 2,3 kilo) dragen.

Cambridge

Twee klanten van Amazon konden Prime Air al uitproberen in de omgeving van Cambridge, in het Verenigd Koninkrijk. Eerder kwam Business Insider er al achter dat Amazon daar een testlocatie in de open lucht heeft gevestigd.

Amazon zegt de proef verder te willen uitbreiden naar meer klanten in die regio. Het Amerikaanse internetbedrijf voert de tests uit in het Verenigd Koninkrijk omdat het daar wel lukte om toestemming te krijgen.