‘Amazon gaat acht nieuwe Alexa-apparaten maken, waaronder een magnetron’

Amazon Alexa, slimme speaker

Hou je vast, want Amazon’s Alexa is straks overal. Het bedrijf zou van plan zijn om voor het einde van het jaar minstens acht nieuwe apparaten met de spraakassistent op de markt te brengen. Dat meldt CNBC op basis van ingewijden.

Onder de apparaten zitten in ieder geval een magnetron, een versterker, een ontvanger, een subwoofer en een gadget voor in de auto. Alle apparaten hebben ondersteuning voor Alexa, waardoor je ze gemakkelijk kunt verbinden met de spraakassistent. En in sommige apparaten zit de spraakassistent zelfs ingebouwd.

Volgens interne documenten die CNBC in handen heeft, worden een aantal van de apparaten later deze maand onthuld. Het is onduidelijk om welke apparaten het precies gaat. Amazon heeft geweigerd te reageren op de berichtgeving.

Alexa overal

Amazon heeft de ambitie om Alexa overal beschikbaar te maken waar mensen veel van hun tijd doorbrengen. Daarmee bedoelen we dus vooral je huis en je auto. Het is echter voor het eerst dat de webwinkel apparaten gaat maken voor in huis.

Daardoor gaat het concurreren met onder meer Sonos en GE. Sonos heeft bijvoorbeeld al een subwoofer en een versterker die met Alexa werken. GE heeft een slimme magnetron die je met de spraakassistent kunt besturen. En nu lijkt de webwinkel die apparaten dus ook zelf aan te gaan willen bieden.