Amazon houdt geheime conferentie over ruimtevaart en kunstmatige intelligentie

Amazon heeft deze week verschillende experts op het gebied van smart homes, robots, ruimtevaart en kunstmatige intelligentie verzameld voor een besloten conferentie in Californië. Dat schrijft Bloomberg Business vandaag op basis van informatie van mensen die er meer over wisten. Ook CEO Jeff Bezos zou aanwezig zijn geweest.

Volgens Bloomberg waren er uit vertegenwoordigers uit bedrijven als Toyota en Rethink Robotics aanwezig. Ook academici van MIT en de Universiteit van Californië waren aanwezig. Op de conferentie werden seminars gegeven, maar er was er ook ruimte voor iets luchtigs. Zo waren er robotarmen die met elkaar duelleerden met de lightsabers uit Star Wars te zien, schrijft Bloomberg.

De conferentie past goed in de strategieën die de Bezos wil toepassen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld al verschillende diensten die daarop aansluiten, zoals de ‘slimme’ stemassistent Alexa. Ook rijden er tienduizenden robots rond in de distributiecentra van het bedrijf en lukte het Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Bezos, begin dit jaar om dezelfde raket tweemaal te lanceren en te laten landen. Daarnaast en werkt het bedrijf aan bezorging met drones en een VR-platform.