Zo beleef je The Passion in virtual reality

De EO gaat als één van de eerste Nederlandse publieke omroepen live een virtual reality-uitzending vertonen. De Evangelische Omroep gaat The Passion namelijk ook in VR uitzenden. Daarnaast zal het verhaal over de levensweg van Jezus zoals gebruikelijk ook op televisie te zien zijn.

Om de uitzending in virtual reality te bekijken moet je wel zelf de beschikking hebben over een VR-bril, zoals een Google Cardboard of Samsung Gear VR. De EO heeft daarvoor een app gelanceerd, EO VR (Android/iOS). Als je niet de beschikking hebt over een bril, kun je de livestream ook in 360 graden volgen door je smartphone in je hand te houden en die te bewegen.

The Passion 2014 finale

Steeds meer publieke omroepen wagen zich aan virtual reality. Ook de VPRO heeft zijn eigen virtual reality-app, waarin laatst nog een VR-film omtrent de tv-serie Missie Aarde werd gepubliceerd. Eerder werd onder de vlag van KRO-NCRV al een verhaal over vluchtelingen op Lesbos uitgezonden. De NOS zond twee jaar geleden de troonrede al uit via de Oculus Rift en maakte vorig jaar een reportage op Lowlands. Begin dit jaar liet de omroep in virtual reality zien wat er zou gebeuren als Utrecht en Rotterdam zouden overstromen.

The Passion is donderdag 24 maar om 20.30 uur te zien op NPO 1 en zal tegelijk ook via VR te volgen zijn via de app EO VR. Ook daarna blijft de app nog relevant: de omroep zegt in de komende maanden nog meer VR-verhalen te willen publiceren.