Amazon introduceert Dash, de toekomst van online shoppen


’s Werelds grootste online warenhuis probeert online shoppen nog laagdrempelige te maken dan het al is met de introductie van Dash. Dit slimme apparaatje maakt volgens Amazon online shoppen makkelijker, sneller en effectiever. Wc-papier op of geen melk meer in huis? Gebruikers hoeven slechts het product te scannen of in te spreken in de ingebouwde microfoon waarop de producten automatisch worden besteld!

Amazon Dash heeft de grootte van een afstandsbediening en bevat een barcode scanner, een microfoon en een Wi-Fi verbinding. Het apparaat is speciaal ontworpen voor een ‚druk huishouden’ en kan goed tegen een stootje of vieze handen tijdens het koken. Bovendien is deze manier van producten selecteren erg leuk voor kinderen, blijkt uit het onderstaande introductiefilmpje.

Het apparaat biedt met één klik de mogelijkheid om producten die op zijn te scannen. Producten zonder barcode zoals wc-papier kunnen gebruikers ook zelf inspreken. Dash voegt ze hierop automatisch toe aan de boodschappenlijst. Doordat het apparaat is verbonden met Wi-Fi kunnen de producten na het samenstellen van de lijst direct online worden besteld.

Met de ontwikkeling van Dash borduurt Amazon voort op zijn eerder geïntroduceerde smartphone app waarmee producten konden worden gescand. Met Dash heb je je mobiele telefoon echter niet meer nodig en zijn aankopen met slechts een klik op de knop besteld. Handig voor fervente online shoppers en chaotische huishoudens. Dash zou wel eens de toekomst kunnen zijn van online shoppen.