Deze oplader kan je telefoon in dertig seconden volledig opladen

Een lege telefoon is tegenwoordig een van de vervelendste dingen die ons dagelijks kan overkomen en naast de lader gaan zitten wachten totdat je batterij weer vol is, is niet het einde van de wereld maar je hebt vast wel wat beters te doen. Op de Think Next conferentie van Microsoft in Tel Aviv werd vandaag de oplader van Storedot geïntroduceerd. Hier werd getoond hoe de oplader een – bijna lege – Galaxy S4 in nog geen dertig seconden volledig kan opladen.

Het Israelische bedrijf Storedot was al een tijd bezig met het ontwikkelen van de oplader. Tijdens de conferentie werd het eerste prototype onthuld. Storedot maakt hiervoor gebruik van bio-organische nano-kristallen, de zogenaamde Nanodots. Dit zijn moleculen opgebouwd uit aminozuren die zo op mysterieus snelle wijze de speciale batterij kan opladen. Volgens Storedot kan de batterij bovendien “withstand thousands of charge/discharge cycles, prolonging battery life expectancy considerably“, een stuk langer dan huidige batterijen dus.

De technologie werkt op dit moment alleen nog met de laatste versie van Samsung’s telefoon maar Storedot is bezig het product ook beschikbaar te maken voor andere apparaten. Op dit moment heeft de lader nog de grootte van een laptoplader dus ook daar werkt het bedrijf nog aan.

Dit project werd oorspronkelijk ontwikkeld door de nanotechnologie-afdeling van de Universiteit van Tel Aviv maar werd later omgezet naar een bedrijf. De verwachting is dat de lader in 2016 op de markt zal verschijnen; waarschijnlijk iets kleiner dan het huidige prototype. De prijs zal rond de vijfentwintig euro komen te liggen.

Het bedrijf zal niet stoppen bij smartphone batterijen. Storedots heeft onlangs zes miljoen dollar opgehaald voor het verder uitwerken van de Nanodots-technologie. Volgens Storedots zou deze technologie gebruikt kunnen worden in allerlei consumentenproducten, zoals beeldschermen.