Amazon lanceert nieuwe Echo-speakers en slimme Alexa-bril

Amazon-Echo-

Amazon heeft gisteravond weer allerlei nieuwe apparaten onthuld tijdens zijn hardware-evenement. Meest opvallend is echter de slimme bril van het bedrijf, die nu via een programma voor experimentele hardware te koop zijn. Dat meldt TechCrunch.

Zoals wel vaker was het einde van het evenement dus interessanter dan het begin. Dat was namelijk het moment dat Amazon een programma aankondigde voor het testen en verkopen van zijn eigen experimentele, gelimiteerde hardware. Het programma heet Day 1 Editions.

Het programma bestaat nu uit twee producten: Echo Frames en Echo Loop. De Echo Frames zijn slimme brillen met daarin de spraakassistent Alexa. Er zit geen camera in en ook geen scherm, het is alleen een bril met een microfoon en een speaker. Via daar kun je dus bij de spraakassistent komen.

De bril wordt zonder glazen op sterkte verkocht voor 179,99 dollar. Je kunt er natuurlijk ook glazen bijkopen die wel op sterkte zijn, mocht je dat willen. De bril weegt 31 gram en is verder qua ontwerp weinig bijzonder.

Amazon-Echo-Frames

Echo Loop

De Echo Loop is een ring met Alexa ingebouwd. De ring bevat twee ingebouwde microfoons en een kleine speaker. Koppel de ring aan je telefoon, en je kunt de hele dag bij informatie komen door Alexa op te roepen. Handig als je geen zin hebt om je telefoon te pakken om de fooi voor een restaurantrekening uit te rekenen, bijvoorbeeld.

De Echo Loop wordt voor 129,99 dollar beschikbaar. De prijzen van zowel de Echo Loop en Echo Frames zijn echter tijdelijk. Die gelden alleen voor een introductieperiode, waarin je de apparaten alleen kunt krijgen als je een uitnodiging krijgt.

Later worden de apparaten duurder en komt er een gelimiteerde oplage. Of je ze ook in Nederland kunt kopen, is niet duidelijk.

Echo-Loop

Echo Speakers

Amazon gaf verder zijn Echo-speakers een update, weet TechCrunch. Zo is er nu een Echo Dot with Clock, die – je raadt het al – een klok heeft. Op de voorkant van het apparaat zit een digitale klok die je kunt dimmen als je dat wil. Ook toont het LED-scherm het weer of een timer als je daarom vraagt. Deze variant is een aanvulling op de al bestaande Echo Dot en kost 10 dollar meer.

Amazon-Echo-Dot-with-Clock

Ook is er de Echo Studio, speciaal voor audiofielen. Dit apparaat, van 199,99 dollar ondersteunt 3D audio en Dolby Atmos. Binnenin zitten vijf drivers, waaronder een 5,25 inch woofer die naar beneden wijst, een front-firing tweeter van 1 inch en drie 2 inch mid-range speakers.

De Echo Studio komt verder met een 24 bit DAC en een versterker van 100 kHz.

Ook is er een Echo Show 8 voor 129 dollar, wat een upgrade is van de Echo Show 5. Dit apparaat heeft een 10 inch scherm en bevat dus Alexa. Op het apparaat zit een HD-scherm voor het kijken van video’s en videobellen, en bevat een ingebouwde camera.

Ook de standaard Echo heeft een update gekregen, met beter geluid en nieuwe kleurtjes. Zo is er nu een blauwe variant, evenals Sandstone en Heather Grey. De prijs blijft hetzelfde.

Overal een Echo

Amazon ziet graag dat je de Echo-speakers overal plaatst, ook bij je kinderen en de badkamer. Zo is er een Echo Glow met een lampje er in, speciaal voor kinderen. De lamp kan van kleur veranderen en meeknipperen op de muziek. Deze versie kost 30 dollar.

Echo-Glow

En er is een Echo Flex, speciaal voor de badkamer. De Flex is een kleine slimme speaker zonder camera, die reageert op spraakcommando’s. Je kunt het apparaat, dat 25 dollar kost, upgraden met accessoires van 14 dollar per stuk. Denk aan een slim nachtlampje of een bewegingssensor.

Nadeel van deze apparaten is dat niet duidelijk is of en wanneer ze naar Nederland komen. Daar zullen we dus nog even op moeten wachten.