OnePlus onthult OnePlus 7T en televisie TV Q1

OnePlus 7T

OnePlus heeft zijn nieuwe vlaggeschip de OnePlus 7T gelanceerd. De telefoon komt met een snel verversend scherm met een verversingsfrequentie van 90 Hz. Ook heeft het apparaat drie lenzen op de achterkant en een mat afgewerkte glazen behuizing.

De telefoon heeft een Fluid AMOLED-scherm met HDR10+-certificering. Dat moet ervoor zorgen dat kleuren levendig weergegeven worden en de aanrakingen vloeiend gaan. Dankzij de hoge verversingfrequentie worden de beelden vloeiender, wat handig is als je bijvoorbeeld wil gamen.

Ook opvallend zijn de drie lenzen achterop de telefoon, die in een ringmodule zijn verwerkt.  Daarin zit een Sony IMX586 48-megapixelsensor, een 2x zoomlens en een 16-megapixel groothoeklens met een beeldhoek van 117 graden.

De telefoon komt met een nieuwe macro-modus, waarmee je van heel dichtbij foto’s kunt maken. Zie je iets moois, dan kun je dat vanaf 2,5 centimeter afstand al fotograferen. Ook kun je tussen de drie lenzen wisselen als je video’s maakt en de beelden tegelijkertijd stabiliseren. De Nightscape-modus is verbeterd om beter in het donker foto’s te maken.

OnePlus 7T

Matte afwerking

De OnePlus 7T heeft net als voorgangers een glazen behuizing, maar in dit geval komt deze met een matte afwerking. Ook zijn er twee nieuwe kleuren: Frosted Silver en Glacier Blue.

Binnenin zit een dubbele stereoluidspreker met Dolby Atmos. Dankzij snellaadtechnologie Warp Charge 30T kan de 3.800 mAh-accu binnen een paar uur volledig opgeladen worden.

De OnePlus 7T verschijnt op 10 oktober in Europa. Dan wordt ook bekend hoeveel de telefoon gaat kosten.

OnePlus TV

OnePlus kondigde daarnaast de OnePlus TV aan, al komt deze vooralsnog alleen naar India. De televisie heeft een 55 inch QLED-scherm en een ‘minimalistisch ontwerp’, schrijft The Verge. Het scherm heeft ook Dolby Vision en HDR10+.

In de televisie zitten acht speakers voor een ‘surround sound’-ervaring via Dolby Atmos. Onderop de tv zit een speaker bar die naar beneden komt als je hem gebruikt en weer naar boven gaat als je hem niet gebruikt.

De OnePlus TV is een Android TV die met zowel Google Assistent als Alexa werkt. De televisie komt dus naar India voor 1.000 dollar voor het basismodel en 1.400 dollar voor de Q1 Pro.