‘Amazon mengt zich in strijd om rechten voor livestreams sportwedstrijden’

Het afgelopen jaar zijn verschillende techbedrijven gestart om de streamingrechten van sportwedstrijden en evenementen binnen te halen. Vooral Twitter was deze zomer nogal actief op dat vlak en heeft flink wat deals gesloten. Facebook zou er ook mee bezig zijn (geweest), maar richt zich in de praktijk tot nu toe op ander soort livestreams, die minder lijken op traditionele televisie. Volgens Bloomberg is Amazon er nu ook mee bezig in de VS.

Het bedrijf zou onder meer bezig zijn om de online rechten voor Ronald-Garros binnen te halen en is ook druk met rugby. Er zouden echter nog veel meer sporten op het verlanglijstje van Amazon staan. Waarschijnlijk worden de live sportwedstrijden onderdeel van Amazon Prime, waarmee je op dit moment on-demand films en series kunt bekijken.

Amazon Prime concurreert in de VS direct met Netflix. Dat bedrijf heeft tot nu altijd gezegd niet geïnteresseerd te zijn in sport en andere live content. Het vindt dat het één ding goed moet doen: on-demand series en films aanbieden. Amazon lijkt dus te kiezen voor een andere strategie. Het concurreert daarmee niet alleen met Netflix, maar ook met een sportzender als ESPN. En dus met Twitter.

Overigens wil Amazon tegen Bloomberg niets zeggen over mogelijke onderhandelingen. Het is dus nog even afwachten tot de eerste deal officieel is.