‘Amazon verkocht drie keer meer slimme speakers dan Google’

Amazon heeft inmiddels 20 miljoen slimme speakers verkocht. Dat zouden er drie keer meer zijn dan dat Google er wist te verkopen. Dat stelt Consumer Intelligence Research Partners tegenover The Wall Street Journal. Van de Google Home zouden nu 7 miljoen exemplaren verkocht zijn.

De cijfers zijn gebaseerd op de leveringsaantallen tot september dit jaar. Verschil is natuurlijk wel dat de Amazon Echo al langer beschikbaar is dan de Google Home. De Echo verscheen in 2014 in beperkte hoeveelheden en in 2015 in bredere beschikbaarheid. De Home werd echter pas in oktober 2016 onthuld.

De helft van die twintig miljoen Echo-speakers zouden de Dot zijn. Dit is een kleinere versie van de speaker die goedkoper is. Ook Google heeft een kleinere variant van zijn speaker op de markt gebracht: de Home Mini. Die is echter nog niet in Nederland verkrijgbaar.

Concurrentie

De markt voor de slimme speakers wordt nu nog verdeeld onder Amazon en Google. Over niet al te lange tijd verandert dit echter. Apple brengt namelijk begin 2018 zijn HomePod met Siri-integratie op de markt. Samsung zou volgens geruchten ook volgend jaar een speaker met Bixby willen gaan verkopen.